15 maja 2017

15 maja 2017 Shisha Club by Bollywood  w Krakowie (Mały Rynek) odbył się Wieczór Tunezyjski promujący ten  godny uwagi kraj o bogatej przyrodzie, kulturze i historii. Dzięki pomocy znanego aktywisty i społecznika krakowskiego Pana Dawida Łasuta udało nam się zebrać na cele Fundacji 1500 złotych. Za ich pomocą wzbogacimy bibliotekę Instytutu Filologii Rosyjskiej UP w Krakowie o szereg nowych pozycji. Wspaniałym organizatorom i  hojnym darczyńcom  serdecznie dziękujemy za wsparcie!

Więcej na temat wydarzenia:

22 lutego 2017 – WAŻNA INFORMACJA

W dniu dzisiejszym następuje zmiana konta naszej Fundacji. Zmiana obsługującego ją banku pozwoli nam znacznie zmniejszyć wysoką opłatę za utrzymanie konta. Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczone zostaną w całości na zakup książek.  Dotychczasowe konto Fundacji będzie czynne jeszcze tylko do końca marca 2017. Wszystkich Darczyńców bardzo prosimy o przelewanie pieniędzy na nowe konto. Szczegóły znajdą  Państwo w zakładce Kontakt.

22 lutego 2017 – kolejne książki dla naszych studentów

Miło nam poinformować, że dzięki hojności naszych Darczyńców zakupiliśmy szereg nowych książek dla Biblioteki Instytutu Neofilologii UP w Krakowie. Są to książki dotyczące życia i twórczości poetki Sylvii Plath oraz metodyki nauczania języków obcych. Mamy nadzieję, że pomogą one wielu studentom i naukowcom w pracy, tak codziennej jak i magisterskiej.

16 grudnia 2016 – przekazaliśmy pierwsze książki do bibliotek

rajska

Miło nam poinformować naszych sympatyków, że pod

choinkę przekazaliśmy pierwsze książki do dwóch bibliotek w Krakowie: do Biblioteki Instytutu Neofilologii Uniwersytetu Pedagogicznego przy ul. Karmelickiej 41 oraz do Wojewódzkiej Biblioteki Publicznej w Krakowie przy ul. Rajskiej 1. Zakupione książki już wkrótce zostaną wpisane do katalogów i udostępnione Czytelnikom.  Mamy nadzieję, że to tylko skromny początek naszej działalności i prezent gwiazdkowy dla wszystkich ludzi ceniących mądre książki.

instytut

Tytuły, numery ISBN oraz biblioteki, do których przekazaliśmy  książki znajdą Państwo w zakładce Przekazane książki.

14 września 2016 – Wieczór Włoski z Dawidem Łasutem i Stefano Terrazzino

14 września w Daddy’s Pizza na ul. Krowoderskiej 28 w Krakowie odbył się Wieczór Włoski Dzięki pomocy znanego aktywisty i społecznika krakowskiego Pana Dawida Łasuta oraz Stefano Terrazzino naszej Fundacji udało się zebrać 4000 złotych na pierwsze książki. Już wkrótce trafią one do bibliotek. Wspaniałym organizatorom i  hojnym darczyńcom  serdecznie dziękujemy za wsparcie!

Więcej na temat wydarzenia: http://www.wkrakowie.pl/artykul/wieczor-wloski—z-pasji-dotworzenia?utm_source=glowna&utm_medium=obrazek